Egészség

Öt ok, miért érdemes több spárgát enni!

Kezdődik a spárgaszezon, itt van pár ok, hogy a finom ízén túl miért érdemes még spárgát enni!

A spárgát általában vagy szeretik, vagy kifejezetten nem kedvelik sajátságos íze miatt. Pedig roppant egészséges és sokféle módon elkészíthető zöldség, ami azonban évente csak pár hétig élvezhető igazán jó minőségben és megfizethető áron. Használjuk ki!

Pompásan illeszkedik a fogyókúrába. Alacsony zsír- és kalóriatartalma mellett tele van rostokkal, ezért hosszú ideig tart, amíg kiürül az emésztőrendszerből, így teltségérzetet ad.

Jót tesz a vesék és a húgyutak egészségének. A spárga sok aszparaginsav nevű aminosavat tartalmaz, ami természetes vízhajtó szer. Vízhajtó hatása révén segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket és megszabadít a felesleges víztől is.

Kezdődik a spárgaszezon!
Kezdődik a spárgaszezon!

Tele van antioxidánsokkal. A spárgában sok az antocionin, ami egyrészt a zöldségek és gyümölcsök lilás-vöröses színét adja, másrészt antioxidáns hatással bír, akárcsak a szintén nagy mennyiségben jelen lévő E-vitamin.

Természetes afrodiziákum. A benne lévő B6-vitaminnak és a folátnak köszönhetően segít megfelelő hangulatba kerülni, ezért érdemes felvenni egy romantikus vacsora fogásai közé.

Segít legyőzni a másnaposságot. Egy görbe éjszaka után érdemes reggel a spárga után kotorászni, mert vizsgálatok szerint képes enyhíteni a másnaposság tüneteit, azonkívül védőhatással van a májra.

Forrás: health.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top