Egészség

4 ok, amiért nagyon szeresd a pekándiót

Fantasztikusan finom ízén kívül a pekándiót igazán megéri szeretni az egészségre gyakorolt számos jótékony hatása miatt is.

 Te is megőrülsz a pekándiós péksüteményért és pitéért? Ezt a magot önmagában is megéri nassolni, hiszen rengeteg egészséges tulajdonsága van. Ezt már az amerikai indiánok is tudták, akik az 1500-as években kezdték háziasítani a pekándiót. A pekántermelés 80%-a ma is az USA-ban történik, ahol igazi nemzeti különlegességnek számít ez a finomság. Lássuk, hogyan segíti az egészséged!

4 ok, amiért nagyon szeresd a pekándiót

1. Antioxidáns- és vitaminforrás

Egy tanulmány szerint, az összes mag közül a pekándióé a legmagasabb antioxidáns-tartalom. Emellett 19 vitamin és ásványi anyag található benne: többek között A-, E-, B1-vitaminokat, kalciumot, magnéziumot, káliumot, magnéziumot, fehérjét és cinket is tartalmaz.

2. Jót tesz a szívnek

A pekándió az E-vitamin gamma-tokoferol nevű formájában gazdag, ami kifejezetten segít a szív- és koronaérrendszeri megbetegedések megelőzésében.

3.Csökkenti a koleszterinszintet

Egy kutatás szerint, a pekándió rendszeres fogyasztása akár 33%-kal csökkentheti a rossz koleszterin szintjét a vérben, ami szintén a gamma-tokoferolnak köszönhető.

4. Fogyókúra-barát

Természetesen nem a pekándiós pitére gondolunk (meglocsolva juharsziruppal), de önmagában pekándiót nassolni nem nyírja ki a fogyókúrát: 20 félben körülbelül 196 kalória van, így napi 10 fél pekándió igazán diétabarát finomság marad.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top