Egészség

Futóversenyeken vesz részt a 250 kilós férfi

Bár ránézésre nem épp sportos alkat, a látszat csal: a 250 kilós amerikai férfi egymás után teljesíti a futóversenyeket.

A 35 éves Derek Mitchellnek az agyalapi mirigyében található, nem rákos daganat következtében nagyon lassú az anyagcseréje, ez az elsődleges oka annak, hogy súlyosan elhízott. 2014 végén már több mint 280 kilót nyomott, ekkor határozta el, hogy újévtől életmódot vált. Egészségesebben kezdett táplálkozni, és rendszeresen, egyre hosszabb és hosszabb távokat gyalogolt, majd pedig futni is elkezdett.

A nővére arra biztatta, hogy induljon el városi futóversenyeken is. Az első 5 kilométeres versenyére tavaly márciusban nevezett be. Hatalmas élményt jelentett számára, hogy teljesítette a távot, és a többi versenyző támogatása, biztatása is nagy hatással volt rá. Több futóversenyre is meghívták, Mitchell végül a tavalyi év során huszonegy alkalommal vett részt 5 kilométeres fotóversenyeken, kétszer pedig a 10 kilométeres távot is teljesítette.

Maratonokat fut a 250 kilós férfi
Fotó: Facebook

Elszántsága felkeltette egy neves crossfit edző, Chase Knight figyelmét is, aki felajánlotta neki a segítségét. Mitchell az edzéseknek, a  futásnak és az egészséges táplálkozásnak köszönhetően mintegy 30 kilótól szabadult már meg, jelenleg 250 kiló körül van a súlya.

A férfi története rengeteg embert inspirál, a  Facebookon már több mint 22 ezer követője van. Decemberben szerepelt a Runner’s World magazinban és egy magán-egészségpénztár arca lett.

2016-ban már hét 5 kilométeres futóversenyen van túl, és azt tervezi, hogy meg sem áll harmincig.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top