Egészség

Ezt edd, ha fáj a gyomrod!

Időnként szinte mindenkit leterít a gyomorfájás. De enni azért kell.

Gyomorrontás, ételfertőzés esetén a legokosabb evés nélkül kivárni, amíg elmúlnak a tünetek, de ha valaki nagyon éhes, ehet azért valamit, csak nem mindegy, mit. A helyzet javulásával sem lehet csak úgy visszaállni a korábbi étkezésre, érdemes eleinte a kímélő kajákat előnyben részesíteni.

Banán. Az egyik legtutibb befutó. Magas a káliumtartalma, ami a hányástól vagy hasmenéstől megingott ionháztartás számára igen kedvező. Kalóriatartalma is viszonylag magas, így a nélkül jutunk energiához, hogy sokat kellene ennünk.

Rizs. Tipikus “semleges” étel. Keményítőben gazdag, ezért nem irritálja a gyomor falát, nem indít be nagyfokú savtermelést, és nem ül meg hosszasan a gyomorban. Ugyanezen okból jó a főtt krumpli is.

Almapüré. Könnyen emészthető, hasfogó hatású és elegendő kalóriát is tartalmaz.

Az almapüré nagyon kímálő étel, ezért adják csecsemőknek is
Az almapüré nagyon kímélő étel, ezért adják csecsemőknek is

Pirítós. A rizshez hasonlóan nem marad sokáig a gyomorban, és nem készteti azt sok sav termelésére. Vajat és lekvárt azonban ne tegyünk rá, gyomorbántalmak esetén üresen fogyasztandó.

Zöldségleves. Megfelelően sós és könnyen emészthető, pótolja a folyadékot és az ionokat.

Forrás: health.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top