Ez történhet, ha nincs elég D-vitamin a szervezetedben

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Egyre többet hallani manapság a D-vitamin fontosságáról, és nem véletlenül – ilyen következményei lehetnek, ha nincsen elég belőle szervezetünkben.
2016. 04. 04. |

Kövess minket!

f Ajánlom

1. Elhízás

Egy friss, 2015-ös kutatás alapján kimutatták, hogy az elhízás is összefüggésbe hozható a D-vitamin-hiánnyal: az elhízott személyek 35%-ka szenved ilyen vitaminhiányban. Állítólag ugyanis a zsírsejtek megkötik ezeket a vitaminokat, így ez a két tényező egymásra hatva ronthat a helyzeten.

2. Szívbetegség

Azt mondják, a szívbetegségek és a D-vitamin-hiány kéz a kézben járnak. Kutatások kimutatták, hogy a szélsőségesen alacsony D-vitamin-szinttel rendelkezők esetében háromszor nagyobb az esély a szívproblémák kialakulására, és ötször nagyobb valószínűséggel végezhet velük egy hirtelen szívleállás.

Ez történhet, ha nincs elég D-vitamin a szervezetedben

3. Hajhullás

A nőknél kialakuló, kellemetlen hajhullás mögött is állhat a D-vitamin hiánya. Ez a vitamin ugyanis elengedhetetlen eleme a hajhagymák megújulásának és a hajnövekedésnek. Váratlanul érkező hajhullás esetén tehát mindenképpen érdemes lehet utánajárni, hogy megfelelő-e a szervezetünk D-vitamin szintje.

Forrás: Health

Címkék: D-vitamin
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus