Egészség

Tátva marad a szád: fogászati szelfi az új őrület

A fogorvos legtöbbünkből a csendes (vagy nem annyira csendes) rettegést váltja ki. Azonban az okostelefonoknak hála, vannak olyanok, akik még a kellemetlen vagy akár fájdalmas beavatkozás közben sem bírják megállni, hogy ne szelfizgessenek. Ööö… lájk?

A szelfizés már eleve korunk egyik legújabb rákfenéje, ráadásul a fogorvosnál ülve nincs az a szupermodell, akiről előnyös felvételt lehetne csinálni. Eleve gondoljunk bele: a szánk kipeckelve, jó esetben csak a nyálszívó lóg belőle, rossz esetben még vagy 2-3 fogászati műszer, illetve feltehetően legalább egy tömött fog is rontja az összképet. De nem, ilyenkor is muszáj a világ tudtára adni, hogy épp mi történik velünk, hol vagyunk és hogy nézünk ki.

Super cool dayth ath thee dentith. #maintenance #motoroil #dentistselfie #coolshadesbro #numbmouth #lispstharecoolnot

A photo posted by Sean Childs ???????? (@chinochinochinochino) on

Az új őrület a #dentistselfie hashtag mentén kezdte el bevenni a közösségi oldalakat, és csak az Instagramon több mint 8500 hasonló fotóval találkozhatunk (feltéve ha nem tör ránk a jeges iszonyat már a fogorvos szó hallatán).

#korkmayagerekyok#disbeyazlatma#bleaching#dentistselfie#dentistslife ✌????️????????

A photo posted by Pelin (@pelin_kskn) on

Bár egyelőre még nem készült vonatkozó cyber-régészeti kutatás, de valószínűnek tűnik, hogy az első fogászati szelfikért – ki más? – Kim Kardashian tehető felelőssé, aki hét évvel ezelőtt már természetesen posztolt magáról fotót a fogászati székből. Azóta viszont már Brooke Shields, Lady Gaga, illetve az amerikai lakberendező műsorok császárnője, Martha Stewart is beállt a sorba.

#dentistselfie

A photo posted by Kiel Hames (@kiel_hames) on

“Az emberek izgatottak lesznek, szeretnék megmutatni a barátaiknak és a családtagjaiknak, hogy mi vár rájuk” – próbált rávilágítani a jelenség magyarázatára Kim Brinkley fogászati asszisztens a Wired magazinnak nyilatkozva. A helyzet annyira súlyos, hogy a rendelőben már egy “Kérjük, ne szelfizzenek fogászati kezelés közben!” feliratot is ki kellett helyezni.
Az egészséges fogak érdekében, reméljük, csak múló hóbortról van szó.

További cikkek szelfikről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top