Egészség

3 ok, amiért megéri szundizni

Azt tudjuk, hogy jólesik egy kellemes délutáni szundítás, de kiderült, hogy még egészséges is lehet.

1. Javítja a kognitív funkciókat

Azt mind tudjuk, hogy a nem megfelelő, és nem elegendő mennyiségű alvástól  lomhább lesz a gondolkodásunk és kevésbé éles az eszünk – de ezen egy kis szundizás könnyedén segíthet. Egy 60-90 perces pihenés képes felturbózni a kognitív funkciókat a következő 24 órára is.

2. Jót tesz a szívnek

Az biztos, hogy egy jóleső szundi elég szívmelengető, de állítólag tényleg hozzájárulhat szívünk egészségéhez. A Harvard egy tanulmánya szerint azok, akik rendszeresen tartanak megérdemelt pihenőidőt, később sokkal kevesebb szívproblémáról panaszkodnak.

3 ok, amiért megéri szundizni

3. Csökkenthető a szorongás és a stressz

Sajnos az eleve vállunkra nehezedő stressz és az abból fakadó szorongás csak még rosszabb lehet, ha szervezetünk ki van merülve. Egy 2012-es tanulmány során azoknak a testében, akik nem szundítanak, háromféle olyan hormon is megjelent, ami fokozhatja a stresszt. A szundítás megnyugtatja testünket és lelkünket, és segíthet legyőzni a szorongást is.

Forrás: LittleThings 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top