Egészség

A felnőttkori pattanások 3 meglepő oka

Már épp megnyugodtál, hogy a tinédzserkorral együtt a makacs pattanások és aknék ideje is lejárt, mikor hirtelen kirügyezik a bőröd. Most eláruljuk, mi okozhatja a felnőttkori problémás bőrt.
A felnőttkori pattanások 3 meglepő oka

 Egy felmérés szerint a pattanásos bőrnek korántsem inthetünk örökre búcsút az érettségivel: a 30-as éveikben járó nők 35, a 40-es nők 26, valamint az 50-es nők 15 százaléka panaszkodik továbbra is pattanásokról és aknékról. Lássuk, mi állhat a problémás bőr hátterében!

1. Gyümölcslevek

Azt gondolnád, mi rossz van a gyümölcs- és zöldséglevekben? Csak annyi, hogy mikor kifacsarod a levüket, elvesztik a rosttartalmukat, és ami marad, az egy természetes cukorkoncentrátum. Ez megnövelheti a vércukrodat, az inzulinszintet, valamint az olajtermelő hormonokat, amelyek a pórusokra is hatással lesznek. A magas vércukorszint gyulladásokat is okozhat, amitől bezárulnak a pórusok, és pattanások ütik fel a fejüket.

2. Krémtúladagolás

A túlzásba vitt és sokféle krém használata, eltömítheti a pórusokat. Ha kevert vagy zsíros a bőröd, még jobban vissza kell fognod a krémezést: a legjobb, ha szakember segítségével megtalálod a megfelelő egy-kettőt, és ahhoz ragaszkodsz.

3. Stressz

Talán nem meglepő, hogy a stressz a bőrünkre is káros hatással van. A stresszhormon, vagyis a kortizol hatására androgén hormonok szabadulnak fel, ami fokozza az olajtermelést és az esetleges gyulladást, ezáltal okoz pattanásokat, vagy ront az aknék helyzetén

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top