Egészség

Ételek, amik azonnal csökkentik vércukorszintedet

A magas vércukorszint súlyos problémákhoz vezethet, ezért ha ez a veszély fenyeget minket, együnk olyan ételeket, amelyek csökkenthetik vércukorszintünket.

1. Spenót

Ezer és egy oka van annak, hogy miért jó spenótot enni, és ez is csak egy újabb lehet a sorban. A spenótban rengeteg a jótékony aminosav és protein, és az olyan ásványi anyagok is – például kalcium, magnézium és kálium – amelyek segíthetnek a vércukorszint csökkentésében.

2. Avokádó

Az avokádó napjaink egyik leginkább ünnepelt szuperétele, szóval nem is meglepő, hogy a vércukorszintnek is jót tesz. Az avokádóban sok a B-vitamin és a jótékony zsír, és kimondottan jó lehet olyan zsíros és cukros ételek helyettesítésére, mint például a majonéz.

Ételek, amik azonnal csökkentik vércukorszintedet

3. Mandula

Akárcsak a spenót esetében, a mandulában is rengeteg a protein és a rost. Kiváló egészséges rágcsálnivaló a cukros, egészségtelen finomságok helyett, ráadásul nem csak a vércukorszintet, hanem a vérnyomást is eredményesen csökkenti. 

Forrás: LifeHack

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top