Egészség

Ezekkel az ételekkel felturbózhatod az anyagcseréd!

Ha lomhának és nehéznek érzed magad, ráadásul a fogyásban is megtorpantál, lehet, hogy ráférne az anyagcserédre egy kis pörgetés! Próbáld ki az alábbi ételeket, amiktől garantáltan jobban érzed majd magad!

 Ha az anyagcseréd olajozottan működik, a fogyás is könnyebben megy. Számos mód létezik arra, hogyan gyorsíthatjuk az anyagcserénket, melyek között a mozgás és a pihentető alvás is előkelő helyen szerepelnek. Most adunk pár tippet az anyagcsere-pörgető étkezésre vonatkozóan is.

Ezekkel az ételekkel felturbózhatod az anyagcseréd!

1. Lencse és édesburgonya

Hallottál már a rezisztens keményítőkről? Ezek a más néven jó szénhidrátoknak nevezett anyagok megtalálhatók a lencsében és az édesburgonyában, és különlegességük, hogy emésztés nélkül hagyják el a vékonybelet, valamint kiváló táptalajt biztosítanak a vastagbél mikroflórája számára. Emellett segítik a kalóriaégetést, valamint csökkentik a koleszterinszintet és a cukorbetegség kockázatát.

2. Lenmag és chiamag

A lenmag és a chiamag szuper omega-3-források. Segítenek alacsonyan tartani a vércukorszintet, valamint védnek a gyulladásoktól is. Ha a vércukorszint alacsony, kevésbé kívánjuk a nassolást, összességében kevesebbet eszünk, mert könnyebben érezzük magunkat jóllakottnak – mindez pedig az anyagcserénkre is jó hatással van.

3. Kókuszolaj

Ha a felturbóznád az anyagcseréd, állj át a kókuszolajjal sütésre! A kókuszolajban található MCT (azaz közepes triglicerid) zsírsavak az emésztőrendszerből egyenesen a májba jutnak, ami energiaként használja fel őket ahelyett, hogy zsírként raktározódnának. 

 

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top