Egészség

Ételek, amik csak rontanak a gyulladáson

Azt talán már tudjuk, milyen ételek előzhetik meg a gyulladást testünkben, de mik azok, amiket semmiképpen ne fogyasszunk, ha nem akarjuk rontani a helyzetünket?

1. Sült krumpli

Kőkemény akaraterőt kívánó feladat a sültkrumpli helyett salátát kérni köretként, de hidd el, hogy több szempontból is megéri. Már csak azért is, mert azok az emberek, akik kihagyják étrendjükből az ilyen bő olajban sütött fogásokat, a gyulladást is csökkenthetik a szervezetükben.

2. Kávétejszín

A kulcsszó a transzzsír, amiről úgy találják, hogy kimondottan kiváltója lehet a gyulladásnak a szervezetben – ebből pedig bőven akad a sűrű, krémes tejszínekben. Szóval érdemes óvatosan bánni az ilyen zsíros – és kiváltképp transzzsírokban dús – ételekkel és italokkal.

Ételek, amik csak rontanak a gyulladáson

3. Péksütemények

Fehér, finomított liszt és sok-sok cukor. Az édes, cukormázas péksütemények talán az egyik legjobb dolgot jelentik az életünkben, de testünk már másképpen vélekedik erről. Hacsak nem akarjuk rontani a gyulladásos helyzetet, próbáljuk meg elkerülni ezeket a finomságokat.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top