Egészség

Reggelimítoszok, amiket ideje lerombolni

Úgy tartjuk, a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ehhez mérten pedig hajlamosak lehetünk misztifikálni a dolgot. Tények és tévhitek a nap első étkezéséről.

1. Ha nem reggelizel, el fogsz hízni

Gyakori tévhit, hogy ha kihagyjuk a reggelit, hamarosan hízásnak indul a testünk. Noha készültek olyan tanulmányok, melyek valóban ezt igazolták, de ugyanúgy készültek olyanok, melyek ennek az ellenkezőjét bizonyítják. Tehát biztosan nem kezelhetjük tényként ezt a hiedelmet.

2. A reggeli segít kontrollálni az éhséget egész nap

Túl szép, hogy igaz legyen. Az tény, hogy bizonyos, rostban gazdag ételek – például a zab – hosszan tartó teltségérzetet biztosítanak, így kevésbé kiéhezetten ülünk le ebédelni, de tanulmányok arról tanúskodtak, hogy egy kiadós reggeli egyáltalán nem garantálja, hogy kevesebbet fogunk enni aznap.

Reggelimítoszok, amiket ideje lerombolni

3. A reggeli kordában tartja a vércukorszintet

Sokan úgy tartják, hogy a reggeli segíthet kordában tartani a vércukorszintet, hiszen testünk reggel a legkevésbé érzékeny az inzulinra, szóval ilyenkor érdemes szénhidrátot fogyasztani. De az alacsony inzulinérzékenység oka valójában nem a reggeli időpontja, hanem a tény, hogy éjszaka böjtölt a szervezetünk, és nem jutott tápanyaghoz. Szóval ez sem feltétlenül a korai lakomához köthető.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top