Egészség

Kiderült: ezért csókolózunk becsukott szemmel

Nyitott szemekkel csókolózni egyáltalán nem egy fizikailag lehetetlen dolog, de akkor miért csináljuk mégis lehunyt szemekkel?
Kiderült: ezért csókolózunk becsukott szemmel

 Egy olyan varázslatos dolgot, mint a csókolózás, kár lenne túlanalizálni, ezért rövidek leszünk a magyarázattal. Először is, a csók nem olyan, mint a tüsszentés, vagyis nem egy fizikai reflex okozza, hogy becsukjuk a szemünket, mikor sor kerül rá. Akkor mégis mi okozza a lehunyt szemeket?

 A londoni Royal Holloway Egyetem végzett egy kísérletet, amiben a résztvevőknek vizuális feladatokat kellett megoldani, miközben a kezüket apró vibrációk érték. Így derült ki, hogy az agy szürkeállományának nehezére esik egyszerre felfogni a taktilis és a vizuális ingert. A résztvevők sokkal érzékenyebbek voltak a kezüket érő rezgésekre, ha csukva volt a szemük.

Tehát bár a kísérletben nem a csókot vették alapul, az eredményt nyugodtan alkalmazhatjuk az olyan érintésalapú tevékenységekre is, mint a szex, a tánc, vagy a csókolózás. Ezek közben azért tartjuk csukva a szemünket, hogy maximálisan felerősítsük az érintés érzetének intenzitását – ettől lesz igazán felemelő érzés egy csók.

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top