Egészség

Az edzésben is segít az étcsoki

A csokiimádóknak ezzel a hírrel megcsináljuk a napját!
Az edzésben is segít az étcsoki

 Az étcsokinak már számos jótékony hatását ismerjük: vérnyomáscsökkentő, stresszoldó, sőt még természetes D-vitamin-forrás is. De tudunk-e annál szebbet elképzelni, mint hogy az edzésben is segítségünkre lehet a kedvenc fekete csokink?

 A londoni Kingston University kutatása szerint márpedig ez az igazság: naponta egy kis mennyiségű étcsoki elfogyasztása valóban segíti az edzés hatékonyságát. Egészen pontosan a mozgás közbeni légzést könnyíti meg. Ezt a jelenséget biciklistákon figyelték meg, akik egy csoportjának 40 gramm étcsokit, a másik csoportnak pedig ugyanennyi fehér csokit adtak napi fogyasztásra. Az eredmény szerint azok, akik étcsokit nassoltak, az edzések közben kevésbé fulladtak ki, mert tovább tudták fenntartani az egyenletes légzésritmust. Ez a különös hatás azzal magyarázható, hogy az étcsoki olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek segítik az oxigén áramlását a véráramban.

Ha te is a légzéssel küszködsz edzés közben, fogadd meg a kutatók tanácsát, akik mindenkinek napi 40 gramm, azaz másfél kocka étcsokoládé elfogyasztását javasolják.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top