Egészség

3 diétahiba, amit lehet, hogy elkövetsz

Az ember persze mindent megtesz, ha fogyni szeretne, de tudjuk, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal... épp ezért most felhívjuk a figyelmet néhány gyakori diétahibára.

1. Száműzöd a zsírt

Hajlamosak vagyunk démonizálni a zsírt, és a diétázás során teljesen száműzni azt az étrendünkből. De ez nem jó, hiszen a zsír épp olyan fontos tápanyag, mint a többi, amire szüksége van szervezetünknek. Csak arra figyeljünk, hogy megválogassuk, milyen zsírt fogyasztunk: válasszunk kókuszolajat, vigyünk be egészséges zsírokban gazdag avokádót, és omega-3-ban dús halakat.

2. Energiaszeleteket nassolsz

Ha már kiiktattuk étrendünkből a csokit és más édességeket, úgy érezzük, jár valami kárpótlás: mondjuk egy tápanyagokban gazdag, tápláló energiaszelet. Sajnos ezek többnyire ugyanúgy tele vannak cukorral, így kalóriatartalmuk is magasabb lehet, mint amire számítunk. Válasszunk inkább friss gyümölcsöt vagy más egészséges ropogtatnivalót.

3 diétahiba, amit lehet, hogy elkövetsz

3. Nem iszol eleget

A diétázás egyik alapvető hibája, ha csak az ételekre figyelünk oda, a folyadékbevitelre nem. A hatékony fogyás kulcsa a megfelelő hidratálás – ezt természetesen vízzel tegyük meg, legalább napi 2,5 literrel!

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top