Egészség

3 meglepő ok, ami a hízás hátterében állhat

Kitartóan diétázol és az edzőtermet is becsületesen látogatod, mégsem látod az eredményt? Íme három dolog, ami a fogyókúrád útjában állhat.
3 meglepő ok, ami a hízás hátterében állhat

 Nem csoda, ha alábbhagy a motivációd, ha a sok egészséges és diétás fogás és a kemény edzésprogram ellenére sem látod a kívánt eredményt a mérlegen, a mérőszalagon vagy a tükörben. Kárba az erőfeszítéseid akkor sem vésznek, hiszen az egészséges életmóddal csak jót teszel a szervezetednek. Mégis ott marad a kérdés: miért nem megy a fogyókúra?

1. Antidepresszáns-kúra

Az egyik jele annak, hogy működik az antidepresszáns-kúra, az, hogy visszanyerted az étvágyadat – esetleg még növekedett is kicsit. Számos antidepresszáns gyógyszer mellékhatása lehet a fokozott nassolási vágy, a rendszertelen anyagcsere, ezáltal a hízás is. Ha úgy érzed, mindent megteszel, és a kilók megmagyarázhatatlanul szaladnak fel, konzultálj az orvosoddal, mert lehet, hogy másik készítmény után kell nézned.

2. Álmatlanság

Ha kevesebbet alszol, mint 7-8 óra, a tested nem termel elég leptint, azt a hormont, amelyik tudatja az aggyal, hogy a gyomor teli van. A kevés alvás duplán rosszat tesz, mert a gerlin hormon szintjét viszont növeli – ez okozza a fokozott éhségérzetet. 

3. Pajzsmirigy-alulműködés

Ha a pajzsmirigy nem termel elég pajzsmirigyhormont, lomhának és gyengének érezhetjük magunkat, lelassul az anyagcserénk és könnyebben rakódnak ránk a kilók is. Ha az egészséges étrend és a sok mozgás ellenére is ezeket a tüneteket tapasztalod, kérj kivizsgálást az orvosodtól! 

Forrás: SkinnyMom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top