Egészség

Avokádóból is megárt a sok?

Az avokádó szuper egészséges, sokoldalú és nagyon finom – mértéktelenül azonban mégsem fogyaszthatjuk.

Avokádóból is megárt a sok?

Az avokádóért nem véletlenül rajong mindenki, aki odafigyel az egészséges táplálkozásra. Az egzotikus gyümölcsöt egyaránt imádjuk krémes állaga, variálható íze, és az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt. Amellett, hogy segít megakadályozni a szív- és érrendszeri betegségeket, még a hasunk is lapos marad tőle. Létezik akkor, hogy ebből a szuperételből is megártana a sok?

 Még ha az avokádó egészséges zsírokat tartalmaz is, a zsír az zsír marad. Egy közepes méretű avokádóban 23 g zsír van, ami – egy napi 2000 kalóriás diétát követve – fedezi a zsírbevitel egyharmadát. Egy almával összehasonlítva: egy avokádó 250, míg egy alma 100 kalóriát tartalmaz, zsírt pedig alig. A dietetikus szerint az ideális, ha naponta csak egy fél avokádót teszel a salátádra vagy a szendvicsedbe. Ha mégis ragaszkodsz a napi egy avokádóhoz, az sem gond, egészen addig, amíg az étrendedben szénhidrátoknak és telített zsíroknak nem kísérője, hanem kiegészítője marad. 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top