Egészség

4 meglepő mód, ahogy hidratálhatod a szervezeted – anélkül, hogy vizet innál!

Nem mindenkinek megy könnyen a napi 2-2,5 liter víz elfogyasztása, pedig ez volna a minimum, ami a testünk egészségéhez kell. Segítünk, mivel hidratálhatsz még a víziváson kívül.

 Ha a szervezetünk nincs megfelelően hidratálva, az számos kellemetlenség forrása lehet: lelassulhat az anyagcsere, kiszáradhat a bőr, fáradtabbak és ingerlékenyebbek lehetünk. A kiszáradást megelőzhetjük napi minimum 2 liter víz elfogyasztásával, de van, aki ennek ellenére csak akkor iszik, mikor megszomjazik – így pedig nem jut elég folyadékhoz. Most eláruljuk, mit tegyél, ha te is folyton elfeledkezel az ásványvizes palackról.

4 meglepő mód, ahogy hidratálhatod a szervezeted - anélkül, hogy vizet innál!

 1. Chiamag

A chiamag számos jótékony hatása mellett, a hidratálásban is segít: ha hagyod, hogy felszívjon egy kis vizet, mielőtt elfogyasztod, az emésztés során feltölti a szervezeted vízzel.

2. Kókuszvíz

A kókuszvíz igazi csodaszer: természetes izotóniás ital, vagyis olyan elektrolitokat tartalmaz, amik segítenek az egészséges sejtműködésben, és a megakadályozzák a szervezet kiszáradását.

3. Hús

Meglepő módon a húsok csaknem 60%-a víz. Így amikor egy csirkemellet vagy akár egy hamburgert eszel, anélkül hidratálod a szervezeted, hogy észrevennéd.

4. Gyümölcsök és zöldségek

Az összes gyümölcs és zöldség víztartalma magas, de van egy pár fajta, ami kiemelkedik a többi közül. Az uborka, a cukkini, az áfonya, a dinnye, a spenót vagy a paradicsom is csaknem 90%-ban vagy még nagyobb arányban tartalmaz vizet.

Forrás: Harper’s Bazaar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top