Egészség

3 allergia, ami párban jár

Nem valami igazságos dolog, de vannak bizonyos allergiák, amelyekről kapásból tudhatjuk, hogy egy másik allergia is társul mellé. Elmondjuk, melyek ezek.

1. Tehéntej és marhahús

Ha egyszer semmi tehén, akkor semmi tehén. Persze többnyire azt gondoljuk, hogy a hús és a tejtermék két teljesen elkülönülő kategória, de talán mégsem annyira, ha allergiáról van szó. Az legalábbis bizonyos, hogy sokan, akik allergiásak a tehéntejre, a marhahúst sem fogják jól bírni. Szomorú, de egyszerre két jó dologról is le kell mondani. 

2. Latex és kivi 

Talán különös párosításnak tűnik, de vannak emberek, akik egyszerre nem állják a gumikesztyűket és a szőrös külsejű, zöld gyümölcsöt. Pedig valójában logikus a dolog, hiszen a latex is növényi eredetű. Sőt a latexallergiában szenvedőknek gyakran a banánnal és az avokádóval is meggyűlhet a bajuk.

3 allergia, ami párban jár

3. Étkészlet és ékszer

Ha nem bírsz sokáig megfogni egy kanalat anélkül, hogy kiütések jelentkeznének, lehet hogy azt a szép nyakláncot sem fogod bírni. Ennek kézenfekvő oka van, jelesül a nikkelallergia, márpedig nikkelből sok hétköznapi tárgy készül, például evőeszközök és ékszerek.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top