Egészség

Nagyobb eséllyel lehetsz depressziós, ha ezt nem eszed

Ez a fontos tápanyag szinte elengedhetetlen, hogy megőrizzük mentális egészségünket és elkerüljük a depressziót.

Egy fontos tápanyag nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy elkerüljük a depressziót. Az egyik legellentmondásosabb tápanyagról, a zsírról van szó.

Azt már egy ideje tudjuk, hogy kicsit túlzásba esett a világ, mikor démonizálta a zsírokat, hiszen a szervezetnek szüksége van bizonyos jótékony zsírokra. Most az is kiderült, hogy ez nemcsak szervezetünk egészségéért, hanem a jó mentális állapot megőrzéséhez is elengedhetetlen. Megállapították ugyanis, hogy azok, akik nem fogyasztanak zsírokat, és koleszterinszintjük alacsony, 112 százalékkal hajlamosabbak lehetnek a depresszióra és a szuicid gondolatokra, mint mások.

Nagyobb eséllyel lehetsz depressziós, ha ezt nem eszed

Állítólag ez azért lehet, mert az agy 60 százalékban zsírokból áll, illetve ott raktározódik a koleszterin negyede. A koleszterin és a zsír pedig elengedhetetlen az olyan hormonok megfelelő termelődéséhez, mint a hangulatért felelős szterotonin. 

Persze mindenképpen figyeljünk rá, hogy mennyi zsírt milyen formában fogyasztunk. A legegészségesebb az omega-3 lehet, ezt elsősorban halfélékben találhatjuk meg, de táplálékkiegészítő formájában is fogyaszthatjuk.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top