Egészség

4 dolog, ami a testeddel történik, ha egy hétig kókuszvizet iszol

Ha erősítésre szorul az immunrendszered, vagy az emésztéssel vannak problémáid, akkor próbáld ki a kókuszvízkúrát!

4 dolog, ami a testeddel történik, ha egy hétig kókuszvizet iszol

A kókuszvizet sokan összekeverik a kókusztejjel, pedig a kettő között nagy különbség van. A kókuszvíz a még éretlen kókuszdió magjában található tápanyagdús folyadék, míg a kókusztejet a már érett kókusz húsából áztatással nyerik.

 A kókuszvíznek számos csodás jótékony hatása ismert, lássuk most ezeket!

1. Erősíti az immunrendszert

Napi egy pohár kókuszvízzel kisöpörheted a baktériumokat a szervezetedből. A kókuszvíz a vírusokkal szemben is hatékonyan felveszi a kesztyűt, ezért rendszeres fogyasztásával még az influenzát is megelőzheted.

2. Feltölt energiával

A kókuszvíz fogyasztása fokozza a pajzsmirigy hormontermelését, aminek hatására energikusabbnak érezheted magad.

3. Helyreállítja az anyagcserét

A rosszul működő emésztőrendszeren is segít a kókuszvíz. Mivel tele van rostokkal, megkönnyíti az emésztést, így akár már egy hét után helyrehozhatja a panaszokat, és a fogyást is elősegítheti.

4. Ragyogóvá teszi a bőrt 

A kókuszvíz szuperül hidratál, aminek a hatása a külsődön is meglátszik majd: már egy hét után puhábbnak érezheted tőle a bőröd. Hosszabb távon keverj az ásványvizedhez egy kis kókuszvizet, hogy sokáig élvezhesd a selymes és ragyogó bőrt.

Forrás: Dailylifetip

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top