Így vezet hízáshoz a fáradtság

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Egy új kutatás szerint a kialvatlanság miatt hajlamosak vagyunk túlenni magunkat – így hosszú távon könnyebben szaladnak fel a kilók.
2016. 03. 16. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Így vezet hízáshoz a fáradtság

 A túl sok alvás éppolyan káros, mint a kevés, mi most mégis az utóbbi nem kívánatos hatásával foglalkozunk. Annak ellenére, hogy mind tisztában vagyunk a megfelelő alvásmennyiség fontosságával, szinte semelyikünk nem alszik eleget. Van, aki alvászavarok miatt, van, aki pedig saját elhatározásból alszik keveset – ezzel azonban nem csak az egészségét, az alakját is veszélyezteti.

A Sleep folyóiratban jelent meg az a tanulmány, amit nemrég készítettek a Chicagói Egyetem kutatói – eszerint a kevés alvás ugyanolyan hatással van az agyra, mint a marihuána fogyasztása. A kutatásban 14 huszonéves fiatal nő és férfi alvási és étkezési szokásait vizsgálták. Azt találták, hogy akik nem aludták ki magukat, átlagosan napi 300 kalóriával többet fogyasztottak, mint azok, akik eleget pihentek. Ráadásul jobban kívánták a cukrot és a sós snackeket is. Ezt a jelenséget hasonlították a marihuána használatához, ami hajlamosabbá tesz a túlevésre (szlengben: a kajaparára) akkor is, ha nem vagyunk éhesek.

Arról se feledkezzünk meg, hogy az alvás hatékony zsírégető, így ha kevesebbet alszunk, ettől a természetes jótékony mechanizmusból is kevesebbet kapunk.

Forrás: Popsugar

„Ha diszkó van, majd leszakad alattunk a klubhelyiség” – bemutatjuk az ösküi iskola másodikosait
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus
Így vezet hízáshoz a fáradtság