Egészség

Egy hideg zuhany a mentális egészségnek is jót tehet

Egy kellemesen sokkoló hideg zuhany nemcsak a testünknek tehet jót, de lelkünk és elménk állapotán is segíthet!

Valószínűleg nem véletlenül mondjuk az idegeskedő, stresszelő embernek, hogy hűtse le magát, vegyen egy hideg zuhanyt. Azt persze egy ideje már tudjuk, hogy egy fontos oka biztosan van, hogy rávegyük magunkat a hideg víz alá állásra: a vérkeringés áldásos felpezsdítése. De most úgy tűnik, a hideg zuhany nem csak a testnek hasznos.

Állítólag ugyanis még a stressz, sőt a depresszió ellen is felveszi a harcot. A hideg víz okozta sokk olyan anyagok termelődését indítja be a szervezetben, amelyektől energikusabbnak érezzük magunkat és javulhat általános kedélyállapotunk is. Kicsit hasonlít a pszichiátriában már régóta alkalmazott elektrosokk-terápiához. Ráadásul a rendszeres hideg zuhany fokozza stressztűrő képességünket is.

Egy hideg zuhany a mentális egészségnek is jót tehet

Próbáljuk fokozatosan hozzászoktatni testünket ehhez a hideg vizes terápiához. Először csak néhány perc erejéig csavarjuk lejjebb a víz hőfokát, ami szintén lehet az idő múlásával egyre hidegebb. Az egész test hálás lesz majd érte!

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top