Egészség

Ezek lehetnek a kellemetlen lábszag okai

A lábszag rengeteg helyzetben okozhat kellemetlenséget, ezért mindenképpen érdemes utánajárni az okoknak. Így bárhol nyugodtan lerúghatjuk majd a bakancsot!

1. A cipő a hibás

A lábszag esetében általában az okozhatja a problémát, ha a meleg és nedves környezetben elkezdenek szaporodni bizonyos baktériumok. Ez előfordulhat akkor is, ha például túl sok ideig hordunk egy cipőt anélkül, hogy hagynánk kiszellőzni. Próbáljuk váltogatni a cipőinket, de ha erre nincs lehetőségünk, ügyeljünk fokozottan a láb higiéniájára. 

2. Túl sokat stresszelsz

Bizony a kellemetlen stressz még lábszag formájában is kísérthet bennünket. Ráadásul a stressz okozta izzadás más összetételű, mint a forróság okozta izzadás – előbbi általában kellemetlenebb szagot áraszt. Próbáljuk meg felvenni a harcot a stressz ellen, ha pedig másképp nem megy, legyen nálunk egy váltás zokni a stresszesebb napokon.

Ezek lehetnek a kellemetlen lábszag okai

3. Hormonális problémák

A hormonszint ingadozása is előidézhet lábszagot. Különösen gyakran fordulhat ez elő terhesség vagy menopauza esetén, de kamaszkorban is gyakori problémát jelenthet. Persze ezekben az időszakokban valószínűleg tényleg a lábszag jelenti a legkisebb gondot… 

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top