Egészség

Kiderült, hogy egészséges lehet összebújni

Hozzábújni egy szeretett személyhez az egyik legkellemesebb dolog a világon, és most még az is kiderült, hogy az egészségünkre is jó hatással lehet!

1. Boldogsághormont termel

Nem meglepő elképzelni, hogy egy szeretett lény közelsége azonnal beindítja a boldogsághormonokat. Az összebújás tudományosan is boldogabbá tesz minket, hiszen ilyenkor beindul a boldogsághormonként is ismert oxitocin termelődése, ami pedig még természetes fájdalomcsillapítóként is működik! 

2. Csökkenti a stresszt

Az oxitocin termelése mellett egy meleg összebújás egyúttal a stresszért felelős kortizol szintjét is csökkenti a szervezetben. Ilyen módon ezek a meghitt percek csökkenthetik a stresszességet és oldhatják a mellkasunkat feszítő általános szorongást is.

Kiderült, hogy egészséges lehet összebújni

3. Jót tesz a szívednek

És nem csak olyan szentimentális értelemben! Tudományosan bizonyított tény, hogy az ölelés és az összebújás javítja a vérnyomást és a szívritmust, ráadásul a korábban említett stresszűző hatásnak hála, még a szívbetegségeket is megelőzheti, ha eltöltünk egy kis időt egy szeretett személy karjaiban.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top