Egészség

Ugyanolyan káros a szénhidrát, mint a dohányzás?

A fehér kenyér, a rizs és a magas glikémiás indexű ételek akár tüdőrákot is okozhatnak.

 Azt már jó ideje tudjuk, hogy a fehér kenyér, a finomított lisztből készült péksütemények és a fehér rizs a karcsú derék ellenségei. Most kiderült, hogy a tüdőnk sincs tőlük biztonságban.

 A texasi orvosi egyetem kutatói megdöbbentő adatra hívják fel fel a figyelmet: azok akik túlzásba viszik a fent felsorolt, azaz magas glikémiás indexű ételek fogyasztását, 49 százalékkal növelik a tüdőrák kialakulásának kockázatát.

Ugyanolyan káros a szénhidrát, mint a dohányzás?

A tüdőrákos megbetegedések hátterében tehát nemcsak a dohányzás állhat, a magas glikémiás indexű ételek szerepet játszhatnak kialakulásukban. Akik sokat fogyasztanak ezekből a főleg szénhidrátalapú élelmiszerekből, de nem dohányoznak, azoknak kétszeresére nő az esélyük a tüdőrákra. A dohányosok esetében 31 százalékkal növeli a tüdőrák esélyét a helytelen táplálkozás.

A szakértők tehát azt javasolják, hogy ne csak a cukorbetegek és a fogyókúrázók iktassák ki az étrendjükből a fehér kenyeret és társait, hanem mindenki fontolja meg, hogy lemond róluk.

Forrás: DailyMail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top