Egészség

Tedd komfortossá a cipőidet – amit egy jó talpbetétről tudni kell

Nem kell a szekrény mélyére suvasztanod a cipőidet! Válassz egy jó talpbetétet, és tedd újra hordhatóvá őket!

 

Nemcsak egy cipő, de egy jó talpbetét is megkönnyítheti a mindennapjaidat! Tedd komfortosabbá a cipőidet, és válaszd ki a megfelelő talpbetétet!

Tedd komfortossá a cipőidet - Amit egy jó talpbetétről tudni kell

Gél talpbetét a magassarkúba

A magassarkú cipők szinte nélkülözhetetlen tartozéka lehet a gél betét. A legtöbben ismerjük azt az érzést, amikor a talpunkra nehezedő tehertől már a csillagokat látjuk, a derekunk sajog, és már csak arra a pillanatra tudunk gondolni, amikor levesszük a cipőt. A párnázott gél betétek segítenek tehermentesíteni a talprészt, enyhítik a nyomást, megkönnyítve ezzel a járást és komfortossá téve az egészen magas sarkú cipőket is. Mivel átlátszóak és általában csúszásgátlóval is ellátják őket, szandálokba is tehetjük, így a lábunk előrecsúszását is megakadályozhatjuk!

Sarokbetét a balerina cipőbe

A sarokbetétek főként a lapos talpú, balerina cipőkbe helyezve tesznek jó szolgálatot. Bármennyire is kényelmesnek tűnik a balerina cipő, a kínok kínját élheted át benne egy egész napos viselés során: a sarkadat semmi nem emeli meg, így ha bokasüllyedésed van, a sarkadnak és a gerincednek egy idő után elviselhetetlen lesz, az, ahogy a lábad a földhöz csapódik. A problémát könnyen orvosolhatod egy sarkat megemelő, a becsapódást tompító sarokbetéttel.

Ergonomikus talpbetét a hétköznapokra

Egy megfelelő talpbetét nemcsak komfortossá varázsolhat egy cipőt, de a járásodat is stabilabbá teheti. Az ergonomikus talpbetétek segítenek a lábunkra és a gerincünkre nehezedő teher megfelelő eloszlatásában, és kímélik az ízületeinket. Léteznek hétköznapi viseletre, de futáshoz, sportoláshoz kialakított talpbetétek is, amelyek a lábboltozat süllyedését is korrigálhatják. Az ergonómiai betétek használatát megelőzően tanácsos szakember véleményét kikérni!

Tedd komfortossá a cipőidet - Amit egy jó talpbetétről tudni kell

Nyári talpbetét a higiéniáért

Nyáron különösen fontos, hogy a lábunk ne izzadjon bele a cipőbe, ugyanis azon kívül, hogy egyáltalán nem komfortos, különböző gombás fertőzések táptalaja lehet az izzadt, nyirkos láb. Nem kell lemondanunk a mindennapi higiéniáról: válasszunk vékony, jól szellőző, természetes anyagból készült talpbetétet, ami mosható, és ha szükséges, szerezzünk be egyszerre kettőt-hármat, így naponta tudjuk váltogatni őket!

Még több cikk a láb egészségéről az NLCafén: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top