Egészség

Kígyómarás miatt elvesztette a szaglását egy férfi

Különös következményekkel járt a kígyómarás egy ausztrál férfi esetében.

Egy mérgeskígyóval való csúnya találkozást követően egy férfi több mint egy évre teljesen elveszítette a szaglóérzékét. Azóta némi javulás mutatkozik az állapotában, de még közel sem olyan a szaglása, mint a kígyómarás előtt volt.

Az egyébként makkegészséges 30 éves férfi azzal jelent meg nemrég egy ausztrál kórházban, hogy majd egy éve semmilyen szagot nem érez. A tünetet egy héttel azt követően tapasztalta először, hogy megmarta egy barna ausztrálsikló. A marás két ujját érte, miközben éppen kezet mosott egy út menti vécében. Egy helyi lakos sietett a segítségére, és csapta agyon a kígyót. Az áldozat pedig alkoholban tartósítva eltette a jószágot, majd felkereste a legközelebbi kórházat.

A barna ausztrálsiklóa kontinens leggyakoribb mérgeskígyója
A barna ausztrálsikló a kontinens leggyakoribb mérgeskígyója

Az orvosok megállapították, hogy némi véralvadási zavar lépett fel nála a marás következtében, fehérjevizelés és víztiszta folyadékkal teli hólyagok is megjelentek nála. Három nap után azonban hazamehetett, és nem kapott ellenszert sem, mert ahhoz túl enyhének ítélték meg a tüneteit.

Az orvosok szinte biztosak benne, hogy a kígyómarás következménye a szaglás elvesztése, de azt nem tudják megmondani, pontosan hogyan alakult ki ez az állapot a férfinél, és kezelni sem képesek.

Forrás: livescience.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top