Hamarosan címkékről tudhatjuk, melyik élelmiszer gmo-mentes

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Még az idei év első felében hatályba léphet az a jogszabály, amely előírja a gmo-mentes élelmiszerek felcímkézését. Így hamarosan arra is egyszerűen következtethetünk, mely élelmiszerek tartalmaznak génmódosított alapanyagot.
Írta: | 2016. 03. 04. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A Földművelésügyi Minisztérium közlemény szerint a tej, hús, hal, méhészeti termékek, növényi élelmiszerek és a tojás, illetve az ezekből készített élelmiszerekre vonatkozóan kidolgozták a GMO-mentes címkézés szabályait.

A termelők ezzel tájékoztathatják fogyasztóikat, hogy termékeik teljes mértékben GMO-mentesek, vagyis nincs bennük semmi, ami génmódosított szervezettől származna.

Mindez azért is fontos lépés, mert számos ökológiai problémát hoznak összefüggésbe a génmódosított növények termesztésével, amely nemcsak a védett állatokat és növényeket veszélyezteti, de kiszorít számos őshonos kultúrát.

A még az év első felében hatályba lépő új jogszabály alapján minden olyan génmódosításra tilalmat vezetnek be, amely termesztési engedélyt kap a közeljövőben, sőt hazánk támogatja azt az elképzelést is, amely lehetővé tenné a génmódosított élelmiszerek és takarmányok teljes tiltását.

Hamarosan cimkékről tudhatjuk, melyik élelmiszer gmo-mentes
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus