Egészség

Hogyan kezeljük a fejfájás különböző fajtáit?

Hasogat, lüktet, tompán vagy élesen fáj... bármelyikről is legyen szó, eláruljuk, mi a gyógyír a fejfájásra.

1. Stressz és feszültség következtében kialakult fejfájás

Ha a stressz miatt, a nyak és az arc izmaiban kialakult feszültség, esetleg a fogcsikorgatás a fejfájás oka, nem sokra megyünk a gyógyszertárak polcairól kapható fejfájás-csillapítókkal. Ilyenkor sokkal hatásosabb lehet egy kis tudatosság, próbálkozzunk például meditációval.

2. Migrén

Ha migrénes fejfájás kínoz, egy darabig megoldhatjuk a problémát fejfájás-csillapítókkal, de ha havonta 15 napon vagy többször jelentkezik a kínzó fejfájás, mindenképpen forduljunk orvoshoz, hiszen ilyenkor már komolyabb kezelés szükséges.

Hogyan kezeljük a fejfájás különböző fajtáit?

3. PMS-fejfájás

Gyakran megesik a nőkkel, hogy a menstruáció előtti amúgy sem túl kellemes időszakot még egy fejfájás is pokollá teszi. Ennek hormonális változás lehet az oka. Hosszú távon megoldást jelenthet, ha átállunk fogamzásgátló tablettára – ez elvileg kordában tarthatja a fejfájást is, de ha nem szeretnénk, próbálkozhatunk alacsony hormontartalmú ösztrogéntablettával vagy tapasszal is. Három nappal a menstruáció előtt kezdődően egy hétig alkalmazzuk.

Forrás: Health

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top