Egészség

14 könnyű lépés, amivel ma estére vékonyabbnak érezheted magad

A fogyáshoz egyértelmű, hogy idő és kitartás kell, de azért van pár trükk, amivel egy picivel akár már ma estére is vékonyabbnak érezheted magad. Ha ezt a 14 könnyű lépést követed reggeltől estig, akkor a puffadtság elmúlik, és sokkal jobban érzed magad a bőrödben.

1. Reggel: igyál meleg, citromos vizet

A meleg citromos vízzel felébreszted az emésztőrendszeredet és kitisztul a salakanyag belőled. Ha nem vonzó számodra, hogy sima forró vízbe csavard a citromot, akkor mehet zöld teába is, úgy könnyebb meginni.

2. Reggel: ne egyél, igyál tejtermékeket

Sokan a tejtermékektől puffadnak, de nem is tudnak róla, hogy attól van, hogy reggel joghurtot ettek, és tejjel itták a kávét.

3. Reggel: méregtelenítő jóga

Pár jógagyakorlattal segíthetsz a testednek, hogy az emésztés helyreálljon. Nem kell a legbonyolultabb gyakorlatokra gondolni, ha a könnyebb nyújtásokat elvégzed reggel, akkor már sokat segítettél a szervezetednek.

14 lépés, amivel ma estére vékonyabbnak érezheted magad

4. Délelőtt: trópusi gyümölcs tízórai

A papaya és az ananász is olyan anyagokat tartalmaz, amik könnyítik az emésztést. Ha nem tudod frissen fogyasztani, ami könnyen előfordulhat, akkor szerezz be cukormentes aszalt verziót belőlük.

5. Egész nap: lassíts

A túl gyors evéstől levegő rekedhet meg benned, ezért jobb, ha lassan rágsz. A lassú rágástól hamarabb is jóllaksz, így észrevétlenül csökkented az ételadagodat.

6. Egész nap: ne rágózz

A puffadás egyik melegágya a rágózás, a fent említett levegőnyelés miatt. És nem is ez a legnagyobb gond vele, hanem inkább az, hogy a rágó rejtett cukrot tartalmaz, ami szintén puffadást okozhat.

14 lépés, amivel ma estére vékonyabbnak érezheted magad

7. Egész nap: igyál sokkal több vizet

A jó öreg víz segít a méregtelenítésben és az anyagcsere rendes működésében. Mindig legyen a kezed ügyében egy palack és 20 kiló/1 liternyi vizet igyál meg naponta.

8. Egész nap: figyeld az adagokat

Lehet, hogy a telítettségérzésed attól van, hogy túl nagy adagokat eszel. Figyeld a tested evés közben, és amikor már nem érzed éhesnek magad, hagyd abba az evést.

9. Délután: rostdús uzsonna

A legtöbben nem eszünk elég rostot, pedig az egyik kulcs ahhoz, hogy energetikusak és puffadástól mentesek legyünk, a rostos ételekben rejlik. Jöhet délután uzsonnára ezért egy kis avokádó, chiamag vagy körte.

10: Este: hagyd ki az alkoholt

Ha te is azok közé tartozol, akik egy pohár borral vagy sörrel lazítanak esténként, akkor az bizony okozhat emésztési problémákat, hogy az alkoholban lévő cukorról már ne is beszéljünk. Az agyra pedig olyan hatással van, hogy szinte biztos sült krumplival és hamburgerrel a szánkban végezzük tőle.

14 lépés, amivel ma estére vékonyabbnak érezheted magad

11. Vacsora: barátkozz össze a spárgával

A spárga nemcsak az emésztésedre lesz jó hatással, hanem az általános egészségedet is javítja. A vacsorád túlnyomó részt zöldségekből álljon, hozzá lehet enni egy kevés csirkét vagy halat.

12. Este: hagyd a nassolást

Csábító, hogy este lerogyva a tévé elé valami zsíros és lehetőleg édes nassolnivalót vegyél magadhoz, de inkább hagyd ki őket teljesen az életedből. Ha nagyon csipegetnél, akkor már inkább friss gyümölcsöt egyél, amiben sok rost és víz van.

13. Este: igyál tisztító teát

Keress olyan gyógyteát, amiben fahéj és gyömbér van, mert mindkettő segít a tisztulásban. Mielőtt aludni mennél, igyál egy csészével belőle. A mentatea szintén jól megnyugtatja a gyomrot, de a frissítő hatása miatt inkább vacsora után idd meg.

14. Éjjel: menj időben aludni

Az alvás segít a fogyásban, az alváshiánytól pedig határozottan szénhidrátéhséged lesz másnap. Úgyhogy hagyd pihenni a testedet legalább 7-9 órát mindennap.

YourTango

Olvass még többet az egészséges fogyásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top