Egészség

Tényleg ártalmas lehet a hintőpor?

Lehetséges, hogy a hintőpor veszélyes?

Missouriban nemrégiben kötelezte a bíróság a babaholmik gyártásáról híres Johnson and Johnsont, hogy fizessen 72 millió dollárt az elhunyt Jacqueline Fox családjának, akinek halála a hintőpor-allergia következtében kialakult petefészekrákkal hozható összefüggésbe. A kérdés: tényleg rákkeltő a hintőpor?

Tényleg ártalmas lehet a hintőpor?

A felelőssé tehető anyag a hintőporok gyakori alapanyagának számító talkum, avagy zsírkő, ami a nedvesség felszívására szolgál az ilyen termékekben. Ez természetes formában sajnos tényleg tartalmazhat rákkeltő anyagokat. Elvileg persze ez nem engedélyezett, de mivel ezeket a termékeket nem ellenőrzik olyan tüzetesen, semmi nem garantálja, hogy valóban biztonságos formában kerül a hintőporokba a talkum. Ilyenformán a nem megfelelően ellenőrzött alapanyagokból készült hintőpor rákkeltő lehet, és okozhat például petefészekrákot. Azt egyelőre még nem tudják, hogy a tisztított talkum is lehet-e rákos megbetegedés okozója.

Forrás: MSN

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top