Egészség

Tovább élhetsz, ha sok magot eszel

Napi egy marék mandula, kesudió vagy mogyoró, és máris két évvel hosszabbítottad meg az életed!
Tovább élhetsz, ha sok magot eszel

 A hosszú – vagy legalábbis a hosszabb – élet titka lehet, hogy egyszerűbb, mint gondolnánk: heti ötször napi egy marék olajos mag fogyasztása két évvel meghosszabbíthatja az életünket.

A Harvard Egyetem kutatói által végzett felmérés szerint akik sok magot (diót, mandulát, kesudiót, mogyorót) esznek, tovább élnek, és kisebb az esélyük a rákos megbetegedésekre is. A nőknek már heti két marék mag annyit tesz, mintha 4 órát edzettek volna – már ami az egészséget és az élethosszt illeti.

Nemcsak a magok, hanem a mogyoróvaj is meglepően áldásos hatásokkal bír: azok a nők, akik heti ötször egy teáskanálnyi mogyoróvajat esznek, csökkentik az esélyüket a szívinfarktusra.

Ha esetleg attól tartasz, hogy elhízol ennyi mennyiségű magtól, megnyugtató hírünk van: a magok jól telítenek, ezért könnyen beilleszthetők a fogyókúrába. A pisztácia vagy a dió például kifejezetten jót tesznek a fogyókúrázóknak, és az magokban lévő egészséges zsírok is a diéta jó barátai.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top