Egészség

Ez történik az agyadban tánc közben!

A tánc felszabadítja a testet és a lelket, és úgy tűnik, ez nemcsak egy jól hangzó mondás, hanem tudományos tény.

1. Friss marad az agyad

A tánc nemcsak az izmokat pezsdíti fel, de az agyunkra is jó hatással lehet. Egy kutatásban 75 feletti személyeket vizsgáltak, és azt, milyen tevékenységek mekkora mértékben csökkentik a demencia kialakulását. Míg a biciklizés és az úszás teljesen hatástalannak bizonyult, az olvasás 35 százalékot javított. Ezzel szemben a rendszeres tánc 76 százalékkal csökkentette a demencia kialakulásának esélyét.

Ez történik az agyadban, mikor táncolsz

2. Megelőzi a szédülést

Ha gyakran érezzük magunkat szétszórtnak, zavartnak és hajlamosak vagyunk a szédülésre, ideje lesz táncoscipőt húzni! A tánc ugyanis ebben is segíthet. Megfigyelted már, hogy a balett-táncosok még egymillió piruett után is stabilan megállnak? Na. Gyakorlat teszi a mestert!

3. Lassítja az öregedést

A tánc általában véve is fiatalon tarthat. Ahogyan öregszünk, az agysejtek pusztulhatnak, és a szinapszisok gyengülhetnek. Nehezebben emlékszünk nevekre, könnyebben felejtünk. Ha táncolunk, és mindig új koreográfiát tanulunk, azzal új pályákat építhetünk az agyunkban, ez pedig edzésben tartja mentális képességeinket. 

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top