Egészség

Ezzel a trükkel finomabb lesz az egészséges étel!

Nem ízlik az egészséges életmód? Megveszed a salátát, de a szíved még mindig a sajtburgerre vágyik? Semmi gond, elárulunk egy trükköt.

Előbb-utóbb könnyen nagy diétagyilkos lehet a tény, hogy bár minden idegszálunkat megfeszítve salátát rendelünk és cukormentes natúr joghurtot kanalazgatunk esténként, azért a szívünk mélyén vaníliafagyis brownie-ról és csecsemőnagyságú sajtburgerekről álmodozunk.

Mutatunk egy trükköt, amivel finomabb lehet az egészséges élet

Német tudósok azonban arra jutottak, hogy szerencsére van egy trükk, amivel jobban fog ízleni a kalóriaszegény vacsora: az, ha mi magunk készítjük el. A kutatáshoz 120 nőt kértek fel, hogy kóstoljanak végig smoothie-kat, egészséges és egészségtelen változatban is. Hamar arra jutottak, hogy mindenki szívesebben fogyasztja saját keze munkáját, ha egészségről van szó – érdekes módon a csokis shake mindenkinek ízlett úgy is, ha készen kapták, és úgy is, ha maguk készítették.

Ez állítólag összefüggésbe hozható az IKEA-effektussal, vagyis azzal a ténnyel, hogy az emberek jobban szeretik az olyasmit, amit ők maguk állítottak össze, tehát több sikerélményhez jutnak belőle.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top