Egészség

3 dolog, amit tudnod kell az allergiáról

Az allergia manapság egyre több embert érint, úgyhogy fontos lehet minél többet megtudni róla. Íme 3 dolog, amit eddig talán nem tudtál.

1. Saját magunk diagnosztizálása a legrosszabb, amit tehetünk

Megfázás, kiütés, allergia… nem mindegy. Nagyon fontos, hogy bármilyen tünet esetén csak allergiavizsgálat után kezeljük magunkat allergiagyógyszerekkel. Különösen fontos, hogy az ételallergiára is legyünk tekintettel. Először nem biztos, hogy halálos a reakció, ha mogyorót eszünk, de idővel a tünetek rosszabbodhatnak. Szánjunk időt egy alapos kivizsgálásra.

3 dolog, amit tudnod kell az allergiáról

2. Az allergia bármikor lecsaphat 

Többnyire azt hisszük, ha gyerekként megúsztuk ezt az egész allergia-dolgot, akkor már nyugodtan hátradőlhetünk. Pedig allergia később is kialakulhat, például hormonális változások vagy egyéb környezeti tényezők hatására. Épp ezért mindig figyeljünk oda testünk jelzéseire.

3. Légy türelemmel!

Ha végre eldöntötted, hogy részt veszel egy allergiavizsgálaton, nagyon jó döntést hoztál! De légy türelemmel, ne várj azonnali válaszokat. Az allergiavizsgálat – ami történhet bőrteszttel és vérvizsgálattal is – hosszú “nyomozás”, de mindenképpen megéri kivárni az eredményét.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top