Egészség

Így kerüld el a rossz leheletet nap közben!

A kellemetlen szájszag mindannyiunk rémálma, de egy rohanós nap során nincs mindig lehetőségünk odafigyelni a szájhigiéniára. Adunk pár tippet, mit tehetsz ellene!
Így kerüld el a rossz leheletet nap közben

 Ha egész nap a munkahelyeden, vagy az iskolában ülsz, netán egyik helyről rohansz a másikra, nem könnyű ügyelni a fogaid ápolására. Van azonban három olyan alapvető dolog, amit megtehetsz a rossz lehelet elkerülése érdekében.

1. Figyelj a folyadékbevitelre!

A rossz lehelet első számú okozója a dehidratáltság, mivel száraz környezetben könnyebben összegyűlnek és megtapadnak a baktériumok. Ezért próbálj sokat inni, főleg tiszta vizet, és a leheleted is tovább marad friss!

2. Kerülj bizonyos ételeket és italokat!

A cukros ételek kerülendők, mivel ahogy a cukor reakcióba lép a szájban lévő baktériumokkal, sav képződik. Ugyanezt okozzák az olyan telített szénhidrátok is, mint a chips vagy a sült krumpli.

3. Ne a rágótól várd a megváltást!

A rágó azon kívül, hogy csak rövid ideig nyújt megoldást, sokaknál kellemetlen puffadást is okoz. Ezért érdemes magadnál hordanod a leginkább bevált szájápolóid utazókiszereléseit. Egy kis üveg szájvíz életmentő lehet!

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top