Egészség

A kombuchatea 4 meglepő hatása

Ismerkedj meg egy újabb csodaszerrel, a kombuchateával és jótékony hatásaival!

 A kombuchát tévesen gombának tartják, pedig valójában gomba és alga szimbiózisából alakult ki. A belőle készült teát ősidők óta fogyasztják. Bár nem tudni pontosan, honnan származik, az első feljegyzések róla az időszámításunk előtti 200-as évek Kínájából ismeretesek. 

A kombucha tea meglepő hatásai

Az ókori kínaiak az örök élet italának tartották a kombuchából készült főzetet, nem alaptalanul: a kombuchatea ugyanis számtalan jótékony hatással bír: helyreállítja a bélflórát, javítja a keringést, és még az elmét is nyugtatja. De ez még korántsem minden! Gyorsítja az anyagcserét, enyhíti a székrekedéses panaszokat, csökkenti a fejfájást, energiát ad, természetes méregtelenítő hatású, tisztítja a vért, de alkalmazzák kopaszodás ellen, sőt a rákmegelőzésben is. 

Ezek mind a kombuchatea hosszú távú hatásai, de lássuk, mit tapasztalhatsz egyből, ha belekezdesz egy kúrába!

1. Nem is olyan rossz az íze

Sokan fintorognak, ha szóba jön a kombucha, pedig mézzel ízesítve egyáltalán nincs rossz íze a teának! Sőt mára már számos ízesített verziója is kapható (eper, mangó, rózsa) kapható.

2. Elpárolog a cukoréhséged

Bár a kombuchateában nincs sok cukor, mégis tapasztalhatod, hogy csökkenni fog a cukros üdítők utáni sóvárgásod.

3. Kicsit becsíphetsz

Bár a kombuchának olyannyira alacsony az alkoholtartalma, hogy nem számít alkoholos italnak, mégis van benne egy kevés (0,05%). Ez pont annyira elég, hogy a hangulatodon javítson – nem véletlenül tartják a depresszióra is ellenszernek a kombuchát, sőt még az alkoholfüggőséget is kezelik vele!

4. Beállítja a reggeli rutint

Ha te sem csak az ébresztő, hanem az emésztést serkentő hatása miatt kávézol reggelente, a kombuchateás kúra során meglepődhetsz, hogy nincs is szükséged a kávéra! A kombucha természetes probiotikumtartalma miatt ugyanis minden megy majd magától.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top