Ezek a szokások rontják a fogaidat

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Hiába a napi lelkiismeretes fogmosás, ha van néhány olyan szokásunk, amelyek rontják a fogainkat. Ezekre figyeljünk oda!
2016. 03. 01. |

Kövess minket!

f Ajánlom

1. Nyelvpiercing

Sokaknak tetszhet ez a különleges ékszer, de a fogainknak biztosan nem. Ha sokat játszadozunk a nyelvpiercinggel, a kis fémgolyó hozzáverődik a fogainkhoz, és rongálja a zománcot. Ez pedig csökkenti a fogak védekezőképességét a savas anyagokkal szemben.

2. Fogcsikorgatás

Talán észre sem vesszük, hogy csináljuk, de ez a többnyire stresszből fakadó szokás nagyon káros lehet fogainkra nézve. Arra is figyeljünk, hogy elképzelhető, csak éjjel, álmunkban csikorgatjuk fogainkat. Ilyenkor érdemes olyan szájba helyezhető eszközzel aludni, ami ezt megakadályozza.

Ezek a szokások rontják a fogaidat

3. Borok

Egy pohár vörösbor nagyon sok szempontból egészséges, de ez a savas ital árthat a fogaknak. A vörösbor elszínezheti a fogakat, ráadásul a bortól kiszárad a szánk, így ez az elszíneződés még látványosabb lehet. A savasságról már nem is beszélve! Arra is figyeljünk oda, hogy borozás után közvetlenül ne mossunk fogat, mert megsérthetjük a savas italtól felpuhult zománcot.

Forrás: Care2


A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus