Egészség

Így is fel lehet használni a zöld teát

Talán a kávédat már zöld teára cserélted, de tudtad, hogy ebből az italból szépségápolók, vagy akár tisztítószerek is készülhetnek?

1. Szépítő zöld tea

A zöld tea igazi csodaszer lehet különböző szépségápolási termékek alapanyagaiként. A koffeinnek hála, hatásos szemkörnyékápoló lehet, hiszen csökkenti a szem alatti párnákat, de egy kis lehűtött, frissítő zöld tea kiváló házi készítésű tonikként szolgál.

2. Tisztíts teával

Ne dobd el a használt teafiltereket! Ha már megittad – vagy az arcodra kented – a napi zöld teádat, az elhasznált filtert főzd le újra, és a gyengébb tea máris remek tisztítószer lehet üveg és tükör felületekre. De a használt filtereket belógathatjuk pár órára a vécékagylóba is, ha természetes megoldással szeretnénk felfrissíteni a toalettet.

Így is fel lehet használni a zöld teát

3. Zöld tea a szagok ellen

Sajnos a hűtő gyakran válik kellemetlen szagok forrásává – ilyenkor helyezzünk egy száraz, még nem használt zöld teás filtert a hűtőbe, hogy megszüntessük a szagokat. De egy használt filterrel még az edényeket is elmoshatjuk!

4. A növényeknek is

A növényeink is hálásak lesznek egy kis zöld teáért. Tegyünk egy használt filtert a növények földjébe, ez majd magába szívja a vizet és fokozatosan engedi ki a növények számára.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top