Egyszer használatos eszközökkel műtöttek újra

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Egy kórház sterilizációs részlegének gépkezelője azt mondta a Vasárnapi Híreknek, hogy arra utasították, hogy az egyszer használatos műtéti eszközöket újrahasznosítsák – írja a Vasárnapi Hírek.
2016. 02. 27. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Olyan vallomást tett egy kórházi dolgozó, ami mindenkit ledöbbent: azt állítja, hogy egy fővárosi kórház steril részlegének gépkezelőjeként az volt a feladata, hogy az egyszer használatos műtéti eszközöket újrahasznosítsa – írja a Vasárnapi hírek.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, nyílt levelet írtak az orvosok a kórházi fertőzésekről és sokkoló adatok kerültek nyilvánosságra. A levelet az 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-csoport tagjai fogalmazták meg a fertőzésekről szóló sajtóhírekre reagálva. Szerintük Magyarországon egy év alatt többen vesztik életüket kórházi fertőzésekben, mint közlekedési balesetben:

Vannak kórházak, ahol még a sterilizáló is leállt, a WC-t nem lehet lehúzni, a beteget nem lehet elkülöníteni, nem jut tiszta pelenka, nincs fertőtlenítőszer, a vezetők visszamondják a takarítást, mert nincs rá forrás. Előfordul, hogy egy kéztörés ellátása után belehal a beteg a kórházi baktérium okozta bélgyulladásba, vagy lélegeztetőgépen végzi egy gyermek, mert a mandulaműtét során kórházi, terápiarezisztens kórokozók támadják meg.


A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Címkék: fertőzés kórház
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus