Egészség

És neked mi jut eszedbe a zsír szóról?

Étkezési zavarral küzdő embereknek tették fel ezt a kérdést. A válaszok megrázóak és nagyon tanulságosak. És te milyen démonokkal küzdesz?

Zsír. Csak egy szó. Csak egy a szervezetünk számára szükséges tápanyagok közül. Mégis, sokan vannak, akiknek a gyomra is összeszorul e szó hallatán. Az alábbi videó szereplőiben az a közös, hogy mindannyian testközelből megismertek már valamilyen táplálkozási rendellenességet  anorexiát, bulímiát, kóros falánkságot. Nekik egészen más jut eszükbe, ha a zsír szót hallják. Lelkiismeret-furdalás, undor, az a dolog, amitől egész életemben rettegtem ilyen válaszokat adtak.

Akik viszont már túl vannak az étkezési zavaron, sokkal pozitívabb dolgokat mondtak. De mindenképpen olyanokat, amiből tökéletesen látszik, hogy már kívülről tudják szemlélni önmagukat, például: “A zsírt és a kövérséget a boldogtalansággal, a soványságot a boldogsággal azonosítottam gondolatban. Ami baromság, hiszen aki étkezési problémával küzd, az aztán extraboldogtalan.”

Nézzétek meg ezt a videót, aztán gondolkodjatok el rajta, ti milyen démonokkal viaskodtok:

 

Olvass még étkezési zavarokról az NLCafén:

Forrás: VT

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top