Egészség

Ezt árulja el rólad a testbeszéded

Talán észre sem vesszük egy-egy mozdulatunkat, pedig a testbeszédünk rengeteget elárulhat rólunk.

 A testünk rengeteget elmond rólunk anélkül, hogy mi egy szót is szólnánk. Testbeszédünk leleplezheti, mikor vagyunk dühösek, vagy azt is, ki az, akihez vonzódunk. Például állítólag, ha lábujjaink gyakran egy bizonyos személy irányába mutatnak, akkor az illető valamilyen módon kedves a szívünknek, vonzódunk hozzá. Ellenben ha elhúzzuk a lábainkat valaki irányából, egyértelműen nem kedveljük az illetőt, hiába mosolygunk közben rá.

Ezt árulja el rólad a testbeszéded

Persze a karok is árulkodóak lehetnek: ha valaki sokat emeli fel a karját, és főleg ha még mellé gyorsan is beszél, akkor az illető izgatott, türelmetlen lehet. Ugyanúgy az a személy, aki gyakran teszi a kezét a szívére, vagy sokat gesztikulál felfelé néző tenyérrel, valószínűleg empatikus és megértő abban a helyzetben. 

A hazugság talán az, ami a legkönnyebben lepleződik le: aki hazudik, az többnyire kerüli a szemkontaktust, gyakran nyúlkál karjához vagy orrához, és inkább hátrafelé dől, miközben beszél. 

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top