Egészség

Melyik a fontosabb, ha fogyni akarsz: a diéta vagy az edzés?

Kiábrándítóan őszinték leszünk.

Melyik a fontosabb, ha fogyni akarsz: a diéta vagy az edzés?

A kockás hasizmokhoz vezető út a konyhában kezdődik. Az amerikai Behavioural Weight Management Review Group kutatói, egy éven át tartó vizsgálatából kiderült, hogy a diéta és az edzés kombinációja hatékony, ha a súly fenntartásáról van szó, de amikor egy hat hónapos periódusban a vizsgált személyeknek úgy kellett pluszedzéseket beiktatniuk, hogy az étrendjükön nem változtattak, az áhított súlyveszteség is elmaradt. 

Félreértés ne essék, nem az éhezés az egyetlen megoldás! Az viszont elkerülhetetlen, hogy kiiktasd az olyan étkezéseket, amiket az érzelmeid indokolnak. A leghatékonyabb út, ha az adagokat csökkented, és odafigyelsz a rendszeres étkezésre. Anna Kaiser sztáredző nem kertel, mikor így fogalmaz: “Tedd le a villát. Senkinek nincs szüksége heti ötször egy tál tésztára, és hiába gondolják, hogy 500 lábemeléssel ledolgozhatják. Ez nem fog megtörténni.”

Ha fogyni akarsz, kezdd a változtatásokat a konyhában, az edzést pedig ne muszájból, hanem jókedvvel végezd, és akkor észrevétlenül segíteni fog!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top