Egészség

Így lehetsz hatékonyabb a mindennapokban

Mindannyian szeretnénk jobban, többet haladni teendőinkkel, de hogyan csináljuk ezt anélkül, hogy totális kiégés legyen a vége?

1. Néha nemet is kell mondani

A teendők kilométerhosszú listájával soha nem lehet olyan eredményesen haladni. Ha tudod, hogy még van egy rakás dolog, amit meg kell csinálnod, ne vállalj be egy következőt. Amikor teheted, és úgy érzed, el vagy havazva, utasítsd el a kéréseket és ajánlatokat. 

Így lehetsz hatékonyabb a mindennapokban

2. Add át!

Persze nem mindenre lehet nemet mondani, de mérjük fel, hogy mi az, amit tényleg nekünk személyesen kell megcsinálnunk? Ne akarjunk mindent görcsösen kézben tartani, néhány dolgot egyszerűen rábízhatunk másokra. Minek stresszeljünk az adóbevalláson, amit nem értünk, ha megbízhatunk vele egy szakembert? Miért próbáljuk fújkálni és piszkálni a bojlert ahelyett, hogy kihívnánk a szerelőt? Arról nem is beszélve, hogy néha muszáj segítséget kérni a családtól, barátokról, akik pedig úgyis szívesen jönnek, ha szükség van rájuk.

3. Automatizálj!

Hála istennek a modern kor vívmányai rengetegszer kisegíthetnek minket az életben. Éljünk velük! Ha például napjában harmincszor kell ugyanazt az e-mailt elküldened, akkor állíts be sablont, ahelyett, hogy újra és újra bepötyögnéd az egészet. Nyálazzuk át a technika nyújtotta lehetőségeket, hogy megkönnyítsük saját életünket!

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top