2017. 08. 18. Ilona

Az anya túlsúlya és terhességi cukorbetegsége növeli az autizmus kockázatát

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A két állapot együttes fennállása a terhes nőnél nagyobb kockázatot jelent a magzat autizmusa szempontjából, derítette ki egy új vizsgálat.
2016. 02. 25. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Egy több mint 2700 anya-gyermek párost vizsgáló kutatás eredményei szerint az anya terhesség alatti elhízottsága vagy cukorbetegsége kétszeres kockázatot jelent arra nézve, hogy a gyereknél később autizmust diagnosztizálnak, míg a két állapot együttes fennállása már közel négyszeresére növeli a kockázatot. Az eredmény nem lepte meg a kutatókat, hiszen számos vizsgálat jutott már arra az eredményre, hogy az anya túlsúlya vagy terhességi diabétesze hosszú távú káros hatással bírhat a magzatra.

Az autizmus oka talán a magzati létbe nyúlik vissza
Az autizmus oka talán a magzati létbe nyúlik vissza

Azt nem állítják a kutatók, hogy e két állapot lenne az oka az autizmusnak, csak hogy létezik összefüggés a jelenségek között, illetve egy újabb bizonyíték utal rá, hogy az autizmus eredetét talán a magzati életig kell visszavezetni. Andrea Roberts, a Harvard Egyetem Közegészségügyi Karának kutatója viszont úgy véli, igenis ok-okozati összefüggés állhat fenn a két kórállapot és az autizmus között. Ezzel nem az egyes anyákban akar bűntudatot kelteni, mondja, csak arra rámutatni, hogy az elhízás már nem csupán személyes, hanem közegészségügyi probléma az USA-ban, és reméli, hogy ez az eredmény még nagyobb odafigyelésre ösztönzi a jövendő édesanyákat.

Forrás: health.com


A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus