Ezért nem tudsz leállni az evéssel

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Aki étkezés után nagyon hamar ismét farkaséhesnek érzi magát, vagy gyakran tör rá az érzés, hogy menten éhen hal, ott valószínűleg nem a tényleges tápanyaghiány mozgatja a szálakat.
2016. 02. 25. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Nehéz fizikai munka után, terhesség vagy szoptatás alatt normálisnak tekinthető a gyakori erős éhségérzet, de aki sokszor érzi úgy, hogy egy ökröt meg tudna enni, annál igenis probléma áll a háttérben.

Nem eszel elég gyakran. Ha túl sok idő telik el két étkezés között, és a gyomor hosszú ideig üres, a szervezet többet termel a grelin nevű, étvágygerjesztő hatású hormonból, ami hosszú távon túlevéshez vezet. Igyekezz 3-4 óránként enni valamit.

Tápanyagban és rostban szegény ételeket eszel. Egy laktató fogás elegendő rostot, fehérjét és némi egészséges zsírt tartalmaz. Ez biztosítja, hogy a vércukorszint ne ugráljon, és elegendő ideig megmaradjon a telítettségérzet.

A nem megfelelő összetételű táplálék is okozhat állandó éhséget
A nem megfelelő összetételű táplálék is okozhat állandó éhséget

Túl sok finomított szénhidrátot fogyasztasz. Ilyen étrend mellett hosszú távon lehetetlen megőrizni a telítettségérzést: evés után először megugrik a vércukorszint, majd hirtelen lezuhan, és rád tör a farkaséhség.

Valójában szomjas vagy. Gyakori eset, hogy valakinek a szervezete vízhiányos, de összekeveri az éhségérzetet a szomjúsággal. Legyél tudatosabb abban, hogy elegendő folyadékot fogyassz.

Stresszes vagy. Vizsgálatok szerint a stressz fokozza a cukros, zsíros ételek iránti vágyat. Ezek fogyasztása lelkileg is megnyugtatóan hat. Ez azonban csak átmeneti érzés, utána gyorsan támad a lezuhanó vércukorszint miatt az éhség.

Forrás: msn.com


A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Címkék: evés farkaséhség
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus