Így őrizd meg a helyes tartásod!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A szép tartás többet fiatalíthat rajtad, mint egy arcfelvarrás.
2016. 02. 19. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A fiatalosabb külsőn kívül persze számos egyéb jótékony hatása is van a helyes testtartásnak: segít megelőzni a gerinc melletti és a hátizmok satnyulását, a csigolyák bemerevedését – ami egy idő után szinte lehetetlenné teszi a kiegyenesedést –, súlyos esetben az összeroppanásukat. Ha azonban megfogadod az alábbi tanácsokat, hajlott korodra sem leszel hajlott.

A rossz tartás előnytelen külsőt kölcsönöz
A rossz tartás előnytelen külsőt kölcsönöz

Nyújtózkodj gyakran! Főleg ha sokat ülsz a számítógép előtt, nagyon fontos rendszeres időközönként, körülbelül félóránként alaposan kinyújtóztatnod magad.

Csinálj hóangyalokat a padlón! Este és reggel feküdj le a padlóra, és lassú(!) mozdulatokkal csinálj „hóangyalokat” két-három percen át. Egy összetekert törülközőt is a hátad alá tehetsz a gyakorlat közben.

Ülj egyenesen! Ülőmunka végzése közben az egyenes hát, a háttal egy vonalban tartott fej és a leejtett vállak jelentik a helyes testtartást.

Erősítsd a core és a gerinc menti izmokat! Az ágyéki gerincszakaszt, illetve a törzset stabilizáló „core” izmok erősítésére kiváló a jóga és a pilates. A korral, nőknél pedig kifejezetten a menopauzával összefüggésben sorvadásnak indulnak a gerinc menti izmok, ezért ezek erősítése is elengedhetetlen.

Forrás: health.com

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus