Egészség

A vérnyomáscsökkentés furcsa, de hatékony módjai

Vérnyomásunk kordában tartására muszáj odafigyelnünk, különben hamar szívünk bánhatja nemtörődömségünket. Mutatunk néhány praktikát.

1. Ragyogó napfény

A napfény nem csak lelkünket töltheti fel melegséggel. A sok D-vitamin mellett a napsugarak vérnyomáscsökkentő hatással is bírhatnak – ugyanis felszabadítanak olyan anyagokat, amik segítenek tágítani az ereket. Ettől függetlenül persze mindig használjunk naptejet!

2. Önkénteskedj!

Azok a felnőttek, akik valamilyen önkéntes munkát végeznek 40 százalékkal kevesebb eséllyel szenvednek magas vérnyomástól, mint kevésbé segítőkész társaik. Mások segítése eltereli a figyelmet saját problémáinkról, csökkenti a stressz szintjét, és talán a jószívűség tényleg ennyire kifizetődő.

A vérnyomáscsökkentés furcsa, de hatékony módjai

3. Vérnyomáscsökkentő ritmusok

Azt hinnéd a tánc csak felpezsdíti a véred, pedig nagyon is jót tehet a vérnyomásnak. A zenészeknek egyébként állítólag alapvetően is alacsonyabb vérnyomásuk van, de ha a zene nem a te asztalod, csak ropjad! Egy friss japán tanulmány szerint ugyanis a rendszeresen táncolók a vérnyomásukra sem panaszkodhatnak.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top