Egészség

A maszturbálás jobb lehet, mint a meditáció?

Lehet, hogy a lelki béke elérésének van egy másik módja olyanok számára is, akik nem érzik az egész spiritualitás-dolgot?

A maszturbálás és a meditáció látszólag két nagyon különböző dolog, pedig több mindenben hasonlítanak, mint gondolnád. Például vegyük a legelemibb párhuzamokat: mindkettőt egyedül csinálod, és mindkettő jó neked.

Meditációval többnyire azért próbálkozunk, hogy kiürítsük az elménket, megszabaduljunk a stressztől és a negatív energiáktól, így újult erővel tekinthetünk a világra. Most már jól tudjuk, hogy a maszturbálás egy csomó boldogsághormont, például dopamint és oxitocint szabadítanak fel, ami segít nekünk legyőzni a feszültségeket. Ráadásul ezektől a hormonoktól nemcsak szimplán jobb kedvünk lesz, de jobban fogunk aludni és még az éhségérzetünk is csökken majd.

A maszturbálás jobb lehet, mint a meditáció?

Ráadásul a nyugodt és kellemes érzésen túl az önkielégítés még egy fontos dologra megtanít, amire a meditáció (talán) nem, vagy legalábbis nem olyan hatékonyan: hogy szeressük a testünket. Ha magunkhoz nyúlunk és megtanuljuk magunkat jól érezni a bőrünkben meztelenül is, az nagyon jót tehet az önbizalmunknak és sokat segíthet az egészséges önelfogadásban.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top